De belangrijkste beursindices noteren weliswaar nog steeds in het rood, maar de verliezen blijven beperkt tot maximaal een half procent. De koersen van de Amerikaanse staatsobligaties zijn opnieuw gedaald, wat niet meer logisch is na de forse koersstijging van afgelopen week.

De olieprijs staat nog steeds wat onder druk, maar in de afgelopen uren heeft de crudeprijs een deel van de eerder opgelopen verliezen kunnen goedmaken. De dollar krijgt eveneens wat meer ademruimte, de koers heeft een gezonde correctie achter de rug. Het goud noteert stabiel tot iets lager.

Macro-economische cijfers in VS verzwakken

De forse koersdaling bij de Amerikaanse staatsobligaties had op de eerste plaats te maken met tegenvallende macro-economische cijfers, met als climax de zwakke werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag. Niet alleen in Europa is de economie zwak gestemd.

Ook in China en de Verenigde Staten is dat het geval, waardoor de druk op de centrale banken om weer in actie te komen is toegenomen. De centrale bankiers staan echter niet te springen om iets te doen, gegeven het feit dat ze de geldpersen al op volle toeren hebben laten draaien.

De belangrijkste beursindices noteren weliswaar nog steeds in het rood, maar de verliezen blijven beperkt tot maximaal een half procent. De koersen van de Amerikaanse staatsobligaties zijn opnieuw gedaald, wat niet meer logisch is na de forse koersstijging van afgelopen week. De olieprijs staat nog steeds wat onder druk, maar in de afgelopen uren heeft de crudeprijs een deel van de eerder opgelopen verliezen kunnen goedmaken. De dollar krijgt eveneens wat meer ademruimte, de koers heeft een gezonde correctie achter de rug. Het goud noteert stabiel tot iets lager. Macro-economische cijfers in VS verzwakken De forse koersdaling bij de Amerikaanse staatsobligaties had op de eerste plaats te maken met tegenvallende macro-economische cijfers, met als climax de zwakke werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag. Niet alleen in Europa is de economie zwak gestemd. Ook in China en de Verenigde Staten is dat het geval, waardoor de druk op de centrale banken om weer in actie te komen is toegenomen. De centrale bankiers staan echter niet te springen om iets te doen, gegeven het feit dat ze de geldpersen al op volle toeren hebben laten draaien.