Mike Murphy, de beheerder van hedge fund Rosecliff Capital, is van mening dat veel van zijn collega's nog worden achtervolgd door de gedachte aan 2008. Toen kregen een forse correctie en verschillende barometers gaven aan dat die er weer zou komen. Tot dusver is daar echter niets van in huis gekomen.

Het probleem is volgens Murphy dat de prestaties van de beleggingsfondsen in belangrijke mate afhankelijk zijn van enkele aandelen.

Meer bepaald vijf aandelen zijn erg populair bij de fondsbeheerders, het betreft Apple, Google, Microsoft, AIG en Priceline.com. Die aandelen hebben het op de keper beschouwd niet zo slecht gedaan, zeer tot ongenoegen van de fondsbeheerders.

Mike Murphy, de beheerder van hedge fund Rosecliff Capital, is van mening dat veel van zijn collega's nog worden achtervolgd door de gedachte aan 2008. Toen kregen een forse correctie en verschillende barometers gaven aan dat die er weer zou komen. Tot dusver is daar echter niets van in huis gekomen. Het probleem is volgens Murphy dat de prestaties van de beleggingsfondsen in belangrijke mate afhankelijk zijn van enkele aandelen. Meer bepaald vijf aandelen zijn erg populair bij de fondsbeheerders, het betreft Apple, Google, Microsoft, AIG en Priceline.com. Die aandelen hebben het op de keper beschouwd niet zo slecht gedaan, zeer tot ongenoegen van de fondsbeheerders.