Zowel zijn Partido Popular als Rajoy zouden giften hebben aanvaard zonder die te hebben aangegeven. In het ergste geval kan de crisis ontsporen, waardoor de Spanjaarden opnieuw naar de stembus zouden moeten gaan. Vervroegde verkiezingen in Spanje kunnen de eurozone weer in vuur en vlam zetten.

Alistair Newton, senior political analyst bij Nomura, is van mening dat uiteindelijk ook de sociale onrust kan toenemen. De Spanjaarden zijn het besparen beu, zeker nu blijkt dat hun regering schaamteloos smeergeld aanvaardt. Na nieuwe verkiezingen zou het land wel eens niet langer regeerbaar kunnen zijn.

Zowel zijn Partido Popular als Rajoy zouden giften hebben aanvaard zonder die te hebben aangegeven. In het ergste geval kan de crisis ontsporen, waardoor de Spanjaarden opnieuw naar de stembus zouden moeten gaan. Vervroegde verkiezingen in Spanje kunnen de eurozone weer in vuur en vlam zetten. Alistair Newton, senior political analyst bij Nomura, is van mening dat uiteindelijk ook de sociale onrust kan toenemen. De Spanjaarden zijn het besparen beu, zeker nu blijkt dat hun regering schaamteloos smeergeld aanvaardt. Na nieuwe verkiezingen zou het land wel eens niet langer regeerbaar kunnen zijn.