De sterke Japanse munt zou volgens Royal Bank of Scotland een grote negatieve invloed hebben op de winstgevendheid van Japanse bedrijven. Direct na de aankondiging verzwakte de yen 4% ten opzichte van de euro.

Volgens valuta-expert Gibbs van RBS, vragen marktparticipanten zich af of de BOJ haar interventiebeleid door kan zetten.

Een bestuurslid van de BOJ gaf aan dat het zeer goed mogelijk is dat de yen na deze interventie opnieuw zou versterken, een uitspraak waardoor analisten een vervolgactie niet uitsluiten.

De sterke Japanse munt zou volgens Royal Bank of Scotland een grote negatieve invloed hebben op de winstgevendheid van Japanse bedrijven. Direct na de aankondiging verzwakte de yen 4% ten opzichte van de euro. Volgens valuta-expert Gibbs van RBS, vragen marktparticipanten zich af of de BOJ haar interventiebeleid door kan zetten. Een bestuurslid van de BOJ gaf aan dat het zeer goed mogelijk is dat de yen na deze interventie opnieuw zou versterken, een uitspraak waardoor analisten een vervolgactie niet uitsluiten.