Maar achteraf gezien begon de eurocrisis toen pas. Die vertaalde zich in 2012 in een tweede recessie in de eurozone, wat woog op de economische vooruitzichten. Pas sinds midden dit jaar beginnen de vertrouwensindicatoren zich weer te herstellen, met spectaculaire maandelijkse stijgingen zelfs.

Speelt de conjunctuur dan toch een rol in de iets hogere uitgaven voor Sinterklaas dit jaar vergeleken met 2011, zo vroeg ING België zich af? Als het economisch vertrouwen in 2014 blijft stijgen, zal de poll van volgend jaar uitsluitsel bieden.

Maar achteraf gezien begon de eurocrisis toen pas. Die vertaalde zich in 2012 in een tweede recessie in de eurozone, wat woog op de economische vooruitzichten. Pas sinds midden dit jaar beginnen de vertrouwensindicatoren zich weer te herstellen, met spectaculaire maandelijkse stijgingen zelfs. Speelt de conjunctuur dan toch een rol in de iets hogere uitgaven voor Sinterklaas dit jaar vergeleken met 2011, zo vroeg ING België zich af? Als het economisch vertrouwen in 2014 blijft stijgen, zal de poll van volgend jaar uitsluitsel bieden.