Het ZEW Center for European Economic Research in Mannheim maakte bekend dat de index die het vertrouwen van beleggers en analisten uitdrukt, in maart is gestegen van 22,30 naar 23,40. Het was de vijfde maand op rij dat de index steeg, zodat het hoogste niveau sinds juni 2010 werd bereikt.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een stand van 19, zo bleek uit een onderzoek van Bloomberg News. Niels From, chief analyst bij Nordea Bank AB in Kopenhagen, merkt op dat de beleggers hopen dat de Duitse economie in de komende maanden sterk gaat blijven.

Rendement op Duitse staatsobligaties opnieuw hoger

Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie kwam vandaag uit op 1,76%, of een stijging met 4 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De koers van deze obligatie daalde zodoende lichtjes, meer bepaald tot het niveau van 99,91%.

Ook het rendement op de 2-jarige staatsobligatie ging naar omlaag, meer bepaald van 0,16% tot 0,15%. Het rendement op deze kortlopende staatsobligatie bereikte een historisch dieptepunt op 0,091%. De rente in Duitsland blijft hoe dan ook laag en nieuwe recorddieptepunten vallen niet a priori uit te sluiten.

Het ZEW Center for European Economic Research in Mannheim maakte bekend dat de index die het vertrouwen van beleggers en analisten uitdrukt, in maart is gestegen van 22,30 naar 23,40. Het was de vijfde maand op rij dat de index steeg, zodat het hoogste niveau sinds juni 2010 werd bereikt. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stand van 19, zo bleek uit een onderzoek van Bloomberg News. Niels From, chief analyst bij Nordea Bank AB in Kopenhagen, merkt op dat de beleggers hopen dat de Duitse economie in de komende maanden sterk gaat blijven. Rendement op Duitse staatsobligaties opnieuw hoger Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie kwam vandaag uit op 1,76%, of een stijging met 4 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. De koers van deze obligatie daalde zodoende lichtjes, meer bepaald tot het niveau van 99,91%. Ook het rendement op de 2-jarige staatsobligatie ging naar omlaag, meer bepaald van 0,16% tot 0,15%. Het rendement op deze kortlopende staatsobligatie bereikte een historisch dieptepunt op 0,091%. De rente in Duitsland blijft hoe dan ook laag en nieuwe recorddieptepunten vallen niet a priori uit te sluiten.