Ook in de diensten- en in de bouwsector nam het vertrouwen van de ondernemers in oktober toe (met dank aan de toenemende orders voor de bouwsector), maar dat was niet het geval bij de detailhandelaars.

Maar de economische vooruitzichten voor 2011 ogen niet zo fraai, zo merkt Dexia op. De zware begrotingssaneringen die het ene na het andere land van de eurozone gelanceerd heeft, zullen in 2011 het vertrouwen van de consumenten en de groei van hun consumptie beperken.

De uitvoer zal volgens Dexia te kampen krijgen met de gevolgen van de economische groeivertraging bij een aantal belangrijke handelspartners (zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, ...).

Gelukkig zal de erg dynamische conjunctuur in groeilanden zoals China, India en Brazilië en een eventuele depreciatie van de euro, de schade voor de exporteurs kunnen beperken.

Ook in de diensten- en in de bouwsector nam het vertrouwen van de ondernemers in oktober toe (met dank aan de toenemende orders voor de bouwsector), maar dat was niet het geval bij de detailhandelaars. Maar de economische vooruitzichten voor 2011 ogen niet zo fraai, zo merkt Dexia op. De zware begrotingssaneringen die het ene na het andere land van de eurozone gelanceerd heeft, zullen in 2011 het vertrouwen van de consumenten en de groei van hun consumptie beperken. De uitvoer zal volgens Dexia te kampen krijgen met de gevolgen van de economische groeivertraging bij een aantal belangrijke handelspartners (zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, ...). Gelukkig zal de erg dynamische conjunctuur in groeilanden zoals China, India en Brazilië en een eventuele depreciatie van de euro, de schade voor de exporteurs kunnen beperken.