Indien dergelijke nieuwsstroom vorig jaar zou zijn losgelaten op de hypernerveuze investeerders, zou dit waarschijnlijk tot substantiële verliezen hebben geleid.

Dat dit nu niet het geval is geeft aan dat er intussen meer vertrouwen is gegroeid in enerzijds de goede afloop van de Eurocrisis en anderzijds in een herstel van de wereldeconomie.

Voor dit laatste kunnen we echter steeds minder beroep op de Chinese groeimotor. De Chinese inflatie evolueert immers in de verkeerde richting , vooral onder impuls van de recordniveaus waarop de voedselprijzen zich momenteel bevinden.

Voeg hieraan toe dat de Chinese overheid zeker het risico niet wil lopen op de creatie van een zeepbel in de vastgoedsector, dan is het evident dat er volgens Stefan Duchateau geen enkele kans bestaat op algemene, stimulerende maatregelen, zoals bijvoorbeeld een daling van de officiële rentetarieven.

Indien dergelijke nieuwsstroom vorig jaar zou zijn losgelaten op de hypernerveuze investeerders, zou dit waarschijnlijk tot substantiële verliezen hebben geleid. Dat dit nu niet het geval is geeft aan dat er intussen meer vertrouwen is gegroeid in enerzijds de goede afloop van de Eurocrisis en anderzijds in een herstel van de wereldeconomie. Voor dit laatste kunnen we echter steeds minder beroep op de Chinese groeimotor. De Chinese inflatie evolueert immers in de verkeerde richting , vooral onder impuls van de recordniveaus waarop de voedselprijzen zich momenteel bevinden. Voeg hieraan toe dat de Chinese overheid zeker het risico niet wil lopen op de creatie van een zeepbel in de vastgoedsector, dan is het evident dat er volgens Stefan Duchateau geen enkele kans bestaat op algemene, stimulerende maatregelen, zoals bijvoorbeeld een daling van de officiële rentetarieven.