Banken zijn namelijk noodzakelijk om de bedrijven van kredieten te voorzien en zo de economie te laten draaien. De redding van de banken is inmiddels een feit, maar die kredietvoorziening laat nog steeds te wensen over.

De Amerikaanse regering heeft het vertrouwen van de ondernemers volledig verwoest, zo stelt het voormalige hoofd van het FDIC William Isaac. De topman van het garantiefonds is ook auteur van "Senseless Panic".

Isaac is van mening dat de banken weliswaar minder bereid zijn om kredieten toe te staan, maar anderzijds ook minder aanvragen voor kredieten krijgen. Dat heeft dan weer te maken met het weggevallen van het vertrouwen.

De bedrijven vrezen namelijk dat de regering domme dingen gaat doen, bijvoorbeeld wat betreft het verder uit de hand laten lopen van de staatsschuld.

Banken zijn namelijk noodzakelijk om de bedrijven van kredieten te voorzien en zo de economie te laten draaien. De redding van de banken is inmiddels een feit, maar die kredietvoorziening laat nog steeds te wensen over. De Amerikaanse regering heeft het vertrouwen van de ondernemers volledig verwoest, zo stelt het voormalige hoofd van het FDIC William Isaac. De topman van het garantiefonds is ook auteur van "Senseless Panic". Isaac is van mening dat de banken weliswaar minder bereid zijn om kredieten toe te staan, maar anderzijds ook minder aanvragen voor kredieten krijgen. Dat heeft dan weer te maken met het weggevallen van het vertrouwen. De bedrijven vrezen namelijk dat de regering domme dingen gaat doen, bijvoorbeeld wat betreft het verder uit de hand laten lopen van de staatsschuld.