Credit-default swaps op obligaties van banken als Banco Santander SA en Deutsche Bank AG bevinden zich zelfs op het laagste niveau voor de afgelopen drie maanden in vergelijking met de swaps op bedrijfsobligaties.

De Markit iTraxx Financial Index, die swaps op 25 banken en verzekeraars covert, is vorige week met meer dan 25 basispunten gedaald. Dat is de scherpste daling in twee maanden.

Philip Gisdakis, strateeg bij UniCredit Spa, is van mening dat de resultaten van de stress tests de financiële markten gaan geruststellen.

De vrees dat het financieel systeem gaat instorten, is naar de achtergrond verdwenen. Wel zullen sommige banken hun kapitaalbasis moeten versterken.

Banken en verzekeraars slaagden er in om vorige week meer obligaties te plaatsen dan op eender welk tijdstip dit jaar het geval was. Vorige week werd voor 11,40 miljard euro opgehaald, of een 93% meer dan het weekgemiddelde voor dit jaar.

Credit-default swaps op obligaties van banken als Banco Santander SA en Deutsche Bank AG bevinden zich zelfs op het laagste niveau voor de afgelopen drie maanden in vergelijking met de swaps op bedrijfsobligaties. De Markit iTraxx Financial Index, die swaps op 25 banken en verzekeraars covert, is vorige week met meer dan 25 basispunten gedaald. Dat is de scherpste daling in twee maanden. Philip Gisdakis, strateeg bij UniCredit Spa, is van mening dat de resultaten van de stress tests de financiële markten gaan geruststellen. De vrees dat het financieel systeem gaat instorten, is naar de achtergrond verdwenen. Wel zullen sommige banken hun kapitaalbasis moeten versterken. Banken en verzekeraars slaagden er in om vorige week meer obligaties te plaatsen dan op eender welk tijdstip dit jaar het geval was. Vorige week werd voor 11,40 miljard euro opgehaald, of een 93% meer dan het weekgemiddelde voor dit jaar.