Anderzijds raakt het effect van de steunmaatregelen van de regering uitgewerkt. Dat blijkt uit de vanmorgen gepubliceerde Tankan sentimentsindex bij de grote verwerkende bedrijven.

Deze index daalde tot 5 in december, waar hij in september nog op 8 stond. Een positief cijfer geeft aan dat de ondernemers nog steeds optimistisch zijn. Er wordt echter verwacht dat de index in maart gaat terugvallen tot minus 2.

De Tankan sentimentsindex wordt gepubliceerd door de Bank of Japan. Yuichi Kodama, econoom bij Meiji Yasuda Life Insurance Co, is van mening dat de groei van de Japanse economie tegen het einde van het huidige fiscale jaar tot stilstand gaat komen.

Anderzijds raakt het effect van de steunmaatregelen van de regering uitgewerkt. Dat blijkt uit de vanmorgen gepubliceerde Tankan sentimentsindex bij de grote verwerkende bedrijven. Deze index daalde tot 5 in december, waar hij in september nog op 8 stond. Een positief cijfer geeft aan dat de ondernemers nog steeds optimistisch zijn. Er wordt echter verwacht dat de index in maart gaat terugvallen tot minus 2. De Tankan sentimentsindex wordt gepubliceerd door de Bank of Japan. Yuichi Kodama, econoom bij Meiji Yasuda Life Insurance Co, is van mening dat de groei van de Japanse economie tegen het einde van het huidige fiscale jaar tot stilstand gaat komen.