Het vertrouwen in de Europese banken is dus niet teruggekeerd en dat is niet verwonderlijk. Ierland moest in november de twee grootste banken de hand boven het hoofd houden.

Beide banken hadden de stress tests met glans doorstaan. Op 23 juli werden de resultaten van die tests gepubliceerd en sindsdien is de kost om zich te verzekeren tegen wanbetalingen van 110 Europese banken met 113 basispunten gestegen.

Anderzijds zijn de credit-default swaps op 34 van de grootste Amerikaanse banken ongewijzigd gebleven, zo blijkt uit de cijfers die Bloomberg eerder deze week bekendmaakte.

Het vertrouwen in de Europese banken is dus niet teruggekeerd en dat is niet verwonderlijk. Ierland moest in november de twee grootste banken de hand boven het hoofd houden. Beide banken hadden de stress tests met glans doorstaan. Op 23 juli werden de resultaten van die tests gepubliceerd en sindsdien is de kost om zich te verzekeren tegen wanbetalingen van 110 Europese banken met 113 basispunten gestegen. Anderzijds zijn de credit-default swaps op 34 van de grootste Amerikaanse banken ongewijzigd gebleven, zo blijkt uit de cijfers die Bloomberg eerder deze week bekendmaakte.