De stijgende trend van de Amerikaanse dollar sinds juli 2008 is recent afgebroken, m.a.w. het vertrouwen in de 'greenback' neemt af.

Op basis van het vlagpatroon mag volgens Theodoor Gilissen Bankiers een ABC-zigzag worden verwacht. Het koersdoel wordt op korte termijn 80 (en mogelijk 70 indien de gestippelde steunlijn rond 80 mocht sneuvelen.

Alleen een direct herstel zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers gelet op de 'falling wedge' de dollar tijdelijk nog kunnen steunen. Een stijging naar 84 biedt nieuwe kansen om de dollarposities af te bouwen. Alleen een stijging boven 85 zou tot een andere conclusie leiden.

De stijgende trend van de Amerikaanse dollar sinds juli 2008 is recent afgebroken, m.a.w. het vertrouwen in de 'greenback' neemt af. Op basis van het vlagpatroon mag volgens Theodoor Gilissen Bankiers een ABC-zigzag worden verwacht. Het koersdoel wordt op korte termijn 80 (en mogelijk 70 indien de gestippelde steunlijn rond 80 mocht sneuvelen. Alleen een direct herstel zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers gelet op de 'falling wedge' de dollar tijdelijk nog kunnen steunen. Een stijging naar 84 biedt nieuwe kansen om de dollarposities af te bouwen. Alleen een stijging boven 85 zou tot een andere conclusie leiden.