Gary Flam, portfolio manager bij Bel Air Investment Advisors, merkt op dat die centrale bankiers, met op kop natuurlijk voormalig FED-voorzitter Ben Bernanke, het in de afgelopen jaren bijzonder bruin hebben gebakken. Gevolg is dat de beleggers het geloof in de centrale banken kwijt zijn.

Ze hebben maatregelen zonder voorgaande genomen door de financiële markten te overspoelen met miljarden dollars en door de rente bijna zes jaar bijna op nul te houden. Wanneer het vertrouwen in de centrale bankiers helemaal zoek zou zijn, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Gary Flam, portfolio manager bij Bel Air Investment Advisors, merkt op dat die centrale bankiers, met op kop natuurlijk voormalig FED-voorzitter Ben Bernanke, het in de afgelopen jaren bijzonder bruin hebben gebakken. Gevolg is dat de beleggers het geloof in de centrale banken kwijt zijn. Ze hebben maatregelen zonder voorgaande genomen door de financiële markten te overspoelen met miljarden dollars en door de rente bijna zes jaar bijna op nul te houden. Wanneer het vertrouwen in de centrale bankiers helemaal zoek zou zijn, kan dit ernstige gevolgen hebben.