Begin 2009 was het pessimisme nog bijzonder groot. Aan de basis van deze economische heropleving ligt de sterke toename van de export. Een mooie verrassing is ook de evolutie van de consumptie, die het al bij al vrij goed heeft gedaan ondanks de weinig rooskleurige voorspellingen.

Uiteindelijk is het vertrouwen van de Belgische gezinnen opnieuw snel naar een vrijwel normaal niveau gestegen. Dit is geen kunstmatige vertrouwenstoename, want er zijn ook positieve signalen vanuit de arbeidsmarkt.

Zo werden er in de eerste helft van 2010 al 25.600 banen gecreëerd, aldus Dexia.

Begin 2009 was het pessimisme nog bijzonder groot. Aan de basis van deze economische heropleving ligt de sterke toename van de export. Een mooie verrassing is ook de evolutie van de consumptie, die het al bij al vrij goed heeft gedaan ondanks de weinig rooskleurige voorspellingen. Uiteindelijk is het vertrouwen van de Belgische gezinnen opnieuw snel naar een vrijwel normaal niveau gestegen. Dit is geen kunstmatige vertrouwenstoename, want er zijn ook positieve signalen vanuit de arbeidsmarkt. Zo werden er in de eerste helft van 2010 al 25.600 banen gecreëerd, aldus Dexia.