Afgezien van de onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, waarvan de afloop betrekkelijk moeilijk is te voorspellen, waren er afgelopen week volgens ABN Amro vooral positieve ontwikkelingen te bespeuren.

Het vertrouwen bij bedrijven - gemeten volgens de index van inkoopmanagers - liep verder op vanaf een al zeer hoog niveau. In de Verenigde Staten bereikte deze graadmeter voor zowel de industrie als de dienstensector een zelden geziene stand van bijna 61.

In Europa bleef de index daar wat bij achter, met een stijging tot circa 57. Maar ook dat is ruimschoots boven het 'groei-noch-krimp-niveau' van 50, aldus nog de economen van ABN Amro.

Afgezien van de onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, waarvan de afloop betrekkelijk moeilijk is te voorspellen, waren er afgelopen week volgens ABN Amro vooral positieve ontwikkelingen te bespeuren. Het vertrouwen bij bedrijven - gemeten volgens de index van inkoopmanagers - liep verder op vanaf een al zeer hoog niveau. In de Verenigde Staten bereikte deze graadmeter voor zowel de industrie als de dienstensector een zelden geziene stand van bijna 61. In Europa bleef de index daar wat bij achter, met een stijging tot circa 57. Maar ook dat is ruimschoots boven het 'groei-noch-krimp-niveau' van 50, aldus nog de economen van ABN Amro.