Richmond Fed President Jeffrey Lacker kwam vanmiddag op CNBC vertellen dat het komende vertrek van FED Chairman Ben Bernanke niets te doen heeft met de wijziging in de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Vorige week kondigde de FED aan het terugkopen van obligaties met 10 miljard dollar te zullen afbouwen.

Dat gebeurt vanaf januari, wat zou betekenen dat de FED vanaf volgende maand maar 75 in plaats van 85 miljard dollar aan obligaties zal inkopen. Volgens Lacker kan de centrale bank in de komende maanden het quantative easing programma stapsgewijs met 10 miljard dollar per maand kan afbouwen.

Richmond Fed President Jeffrey Lacker kwam vanmiddag op CNBC vertellen dat het komende vertrek van FED Chairman Ben Bernanke niets te doen heeft met de wijziging in de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Vorige week kondigde de FED aan het terugkopen van obligaties met 10 miljard dollar te zullen afbouwen. Dat gebeurt vanaf januari, wat zou betekenen dat de FED vanaf volgende maand maar 75 in plaats van 85 miljard dollar aan obligaties zal inkopen. Volgens Lacker kan de centrale bank in de komende maanden het quantative easing programma stapsgewijs met 10 miljard dollar per maand kan afbouwen.