Het parlement wordt met andere woorden met een grote interne tegenstand geconfronteerd en dat kan bezwaarlijk een goede zaak genoemd worden. Ruben Segura-Cayuela en Laurence Boone, twee analisten van Bank of America Merrill Lynch, waarschuwen voor de gevolgen van zo'n scenario.

Een versnippering binnen Europa kan op de financiële markten wegen, zeker wanneer mocht blijken dat het Europees parlement de facto onbestuurd zou raken. Het zal steeds moeilijker worden om een geloofwaardige Europese politiek te voeren, terwijl ook de regelgeving in de financiële sector vertraging kan oplopen.

Het parlement wordt met andere woorden met een grote interne tegenstand geconfronteerd en dat kan bezwaarlijk een goede zaak genoemd worden. Ruben Segura-Cayuela en Laurence Boone, twee analisten van Bank of America Merrill Lynch, waarschuwen voor de gevolgen van zo'n scenario. Een versnippering binnen Europa kan op de financiële markten wegen, zeker wanneer mocht blijken dat het Europees parlement de facto onbestuurd zou raken. Het zal steeds moeilijker worden om een geloofwaardige Europese politiek te voeren, terwijl ook de regelgeving in de financiële sector vertraging kan oplopen.