De moessonregens waren afgelopen jaar minder dan verwacht en dat had tot gevolg dat de landbouwproductie lager dan verwacht was. Daarmee wordt nogmaals aangetoond hoe belangrijk landbouw voor de Indiase economie is.

Het huidige fiscale jaar loopt tot 31 maart, waarna in 2010-2011 een versnelling van de economische groei wordt verwacht. Volgens het ministerie van Financiën kan de Indiase economie in het nieuwe jaar met 8,20% gaan groeien.

Voor het volledige fiscale jaar 2009-2010 wordt gerekend op een groei van de Indiase economie met 7,90%. De overheid voorziet steunmaatregelen voor het platteland, dat het hardst wordt getroffen door het deels uitblijven van de moessonregens.

Volgens Barclays Capital hoeft op basis van de gepubliceerde cijfers niet worden gevreesd voor een vertraging in de groei van de Indiase economie. De grootste uitdagingen waar het land mee wordt geconfronteerd zijn de oplopende inflatie en het tekort op de begroting.

De moessonregens waren afgelopen jaar minder dan verwacht en dat had tot gevolg dat de landbouwproductie lager dan verwacht was. Daarmee wordt nogmaals aangetoond hoe belangrijk landbouw voor de Indiase economie is. Het huidige fiscale jaar loopt tot 31 maart, waarna in 2010-2011 een versnelling van de economische groei wordt verwacht. Volgens het ministerie van Financiën kan de Indiase economie in het nieuwe jaar met 8,20% gaan groeien. Voor het volledige fiscale jaar 2009-2010 wordt gerekend op een groei van de Indiase economie met 7,90%. De overheid voorziet steunmaatregelen voor het platteland, dat het hardst wordt getroffen door het deels uitblijven van de moessonregens. Volgens Barclays Capital hoeft op basis van de gepubliceerde cijfers niet worden gevreesd voor een vertraging in de groei van de Indiase economie. De grootste uitdagingen waar het land mee wordt geconfronteerd zijn de oplopende inflatie en het tekort op de begroting.