Die discussies worden de komende maanden op de spits gedreven, maar in het eerste kwartaal komt daar op z'n minst een tijdelijk compromis uit de bus.

Eens dat er is, valt een duidelijke inhaalbeweging van de bedrijfsinvesteringen die de voorbije maanden uitgesteld werden te verwachten.

Samen met de verdere herleving van de vastgoedmarkt, de stilaan herstelde toestand van de gezinsfinanciën, het opnieuw functionerende kredietmechanisme en het nog altijd extreem soepele monetaire beleid moet dat de Amerikaanse economie naar een hogere versnelling duwen.

In de tweede jaarhelft zit er een groei van 3% op jaarbasis in, waarmee dat het beste halfjaar sinds 2006 zou worden.

Die discussies worden de komende maanden op de spits gedreven, maar in het eerste kwartaal komt daar op z'n minst een tijdelijk compromis uit de bus. Eens dat er is, valt een duidelijke inhaalbeweging van de bedrijfsinvesteringen die de voorbije maanden uitgesteld werden te verwachten. Samen met de verdere herleving van de vastgoedmarkt, de stilaan herstelde toestand van de gezinsfinanciën, het opnieuw functionerende kredietmechanisme en het nog altijd extreem soepele monetaire beleid moet dat de Amerikaanse economie naar een hogere versnelling duwen. In de tweede jaarhelft zit er een groei van 3% op jaarbasis in, waarmee dat het beste halfjaar sinds 2006 zou worden.