KBC verraste met de uitkering van een dividend van 1 euro, waarbij wordt aangegeven dat een oplossing voor de referentieleningen nabij is.

Daarmee zou de druk op het B3 kapitaal afnemen. De dividendpolitiek zou zodoende sneller dan verwacht gereduceerd kunnen worden.

Verschillende katalysatoren kunnen de koers van KBC hoger duwen, aldus Ploegh. Het opwaarts potentieel is zeker aanwezig als de rente aantrekt, bovendien kan de bevestiging volgen dat de kwaliteit van de Ierse kredieten aan het verbeteren is. Het koopadvies voor het aandeel wordt herhaald, met een verhoogd koersdoel van 34 in plaats van 32 euro.

KBC verraste met de uitkering van een dividend van 1 euro, waarbij wordt aangegeven dat een oplossing voor de referentieleningen nabij is. Daarmee zou de druk op het B3 kapitaal afnemen. De dividendpolitiek zou zodoende sneller dan verwacht gereduceerd kunnen worden. Verschillende katalysatoren kunnen de koers van KBC hoger duwen, aldus Ploegh. Het opwaarts potentieel is zeker aanwezig als de rente aantrekt, bovendien kan de bevestiging volgen dat de kwaliteit van de Ierse kredieten aan het verbeteren is. Het koopadvies voor het aandeel wordt herhaald, met een verhoogd koersdoel van 34 in plaats van 32 euro.