De Braziliaanse Real, de Zuid-Afrikaanse Rand, de Maleisische Ringgit, de Indonesische Rupiah en de Chileense Peso zijn in een jaar tijd echter al meer dan 10% gestegen ten opzichte van de dollar.

Chili, Colombia, Mexico en Peru interveniëren daarom om een verdere stijging van de valuta te beperken. De Chinese regering heeft de valuta slechts licht op laten lopen.

Doordat er geen sprake is van een vrij betalingsverkeer en de bestaande clearing -en settlementsystemen voor grote stromen tekort zullen schieten, zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de valuta nog lange tijd gecontroleerd worden, maar kan de Renminbi dit jaar weer licht in waarde stijgen.

De Braziliaanse Real, de Zuid-Afrikaanse Rand, de Maleisische Ringgit, de Indonesische Rupiah en de Chileense Peso zijn in een jaar tijd echter al meer dan 10% gestegen ten opzichte van de dollar. Chili, Colombia, Mexico en Peru interveniëren daarom om een verdere stijging van de valuta te beperken. De Chinese regering heeft de valuta slechts licht op laten lopen. Doordat er geen sprake is van een vrij betalingsverkeer en de bestaande clearing -en settlementsystemen voor grote stromen tekort zullen schieten, zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers de valuta nog lange tijd gecontroleerd worden, maar kan de Renminbi dit jaar weer licht in waarde stijgen.