Verschillende factoren zijn verantwoordelijk voor de lage inflatie.

Op de eerste plaats is er de daling van de energieprijzen plus, belangrijker nog, een scherpe terugval van de kerninflatie.

Niettemin waren er verschillen van land tot land. In Spanje en Italië waren de lagere energie- en elektriciteitsprijzen verantwoordelijk.

Duitsland is een ander verhaal: een stijging van de voedselprijzen werd gecompenseerd door lagere energieprijzen, terwijl een lagere kerninflatie de overall headline inflatie lager duwde. Ook in andere landen waren andere factoren verantwoordelijk voor een terugval in de inflatie.

Verschillende factoren zijn verantwoordelijk voor de lage inflatie. Op de eerste plaats is er de daling van de energieprijzen plus, belangrijker nog, een scherpe terugval van de kerninflatie. Niettemin waren er verschillen van land tot land. In Spanje en Italië waren de lagere energie- en elektriciteitsprijzen verantwoordelijk. Duitsland is een ander verhaal: een stijging van de voedselprijzen werd gecompenseerd door lagere energieprijzen, terwijl een lagere kerninflatie de overall headline inflatie lager duwde. Ook in andere landen waren andere factoren verantwoordelijk voor een terugval in de inflatie.