"Het mag duidelijk zijn dat de Colruyt Group, onder een uitdagend socio-economisch gesternte, een succesvol parcours heeft afgelegd. Doch, en daar zijn we ons ten volle van bewust, zullen externe invloeden onze koers mee bepalen. Ik denk onder meer aan de stijgende grondstofprijzen, die we maar ten dele kunnen doorrekenen aan de eindconsumenten. Of aan de loonindexeringen en de hoge energieprijzen die wegen op onze kostenstructuur. Al deze factoren, tegen de achtergrond van een prijscompetitief klimaat met een inkrimpende consumentenmarkt en een onzekere sociaal-economische context, maken dat de toekomst onzeker aanvoelt en aanspoort tot voorzichtigheid rond het geven van vooruitzichten."

Nettowinst kan dalen

Colruyt stelt op jaarbasis een stabiele nettowinst in het vooruitzicht. John David Roeg stelt dat de distributiegroep zich in het verleden altijd voorzichtig opstelde, maar de nu meegegeven guidance kan aan de te optimistische kant zijn. De nettowinst van Colruyt kan over het huidige boekjaar dalen.

Roeg verwijst daarbij naar een aantal negatieve factoren: het feit dat de stijging van de voedselprijzen slechts gedeeltelijk kan worden doorgerekend, prijscompetitie, stijgende energiekosten, hogere lonen enzovoort. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd, evenals het koersdoel van 34 euro.

"Het mag duidelijk zijn dat de Colruyt Group, onder een uitdagend socio-economisch gesternte, een succesvol parcours heeft afgelegd. Doch, en daar zijn we ons ten volle van bewust, zullen externe invloeden onze koers mee bepalen. Ik denk onder meer aan de stijgende grondstofprijzen, die we maar ten dele kunnen doorrekenen aan de eindconsumenten. Of aan de loonindexeringen en de hoge energieprijzen die wegen op onze kostenstructuur. Al deze factoren, tegen de achtergrond van een prijscompetitief klimaat met een inkrimpende consumentenmarkt en een onzekere sociaal-economische context, maken dat de toekomst onzeker aanvoelt en aanspoort tot voorzichtigheid rond het geven van vooruitzichten." Nettowinst kan dalenColruyt stelt op jaarbasis een stabiele nettowinst in het vooruitzicht. John David Roeg stelt dat de distributiegroep zich in het verleden altijd voorzichtig opstelde, maar de nu meegegeven guidance kan aan de te optimistische kant zijn. De nettowinst van Colruyt kan over het huidige boekjaar dalen. Roeg verwijst daarbij naar een aantal negatieve factoren: het feit dat de stijging van de voedselprijzen slechts gedeeltelijk kan worden doorgerekend, prijscompetitie, stijgende energiekosten, hogere lonen enzovoort. Het advies houden voor het aandeel blijft gehandhaafd, evenals het koersdoel van 34 euro.