In sommige regio's zullen rentestijgingen naar voren worden geschoven, hoewel er in de huidige economische omstandigheden toch voorzichtig moet worden omgesprongen met het rentewapen.

Nouriel Roubini is van mening dat het Verenigd Koninkrijk één van de landen is die het eerst voor een rentestijging in aanmerking komen. De FED zal anderzijds niets doen omdat die vooral de kerninflatie in de gaten houdt.

In zijn Roubini Global Economics verklaarde Nouriel Roubini overigens dat de problemen op de markt voor obligaties van lokale overheden niet overroepen mogen worden.

Hij ziet wanbetalingen voor een maximaal bedrag van maximaal 100 miljard dollar mogelijk. De daaraan verbonden verliezen zullen nog kleiner zijn, eventueel ongeveer 35 miljard dollar.

In sommige regio's zullen rentestijgingen naar voren worden geschoven, hoewel er in de huidige economische omstandigheden toch voorzichtig moet worden omgesprongen met het rentewapen. Nouriel Roubini is van mening dat het Verenigd Koninkrijk één van de landen is die het eerst voor een rentestijging in aanmerking komen. De FED zal anderzijds niets doen omdat die vooral de kerninflatie in de gaten houdt. In zijn Roubini Global Economics verklaarde Nouriel Roubini overigens dat de problemen op de markt voor obligaties van lokale overheden niet overroepen mogen worden. Hij ziet wanbetalingen voor een maximaal bedrag van maximaal 100 miljard dollar mogelijk. De daaraan verbonden verliezen zullen nog kleiner zijn, eventueel ongeveer 35 miljard dollar.