Daarnaast mogen we ook nog uitkijken naar de cijfers van Heijmans, Vestas Wind Systems, TKH Group en Vienna Insurance Group.

In de mijnbouwsector staan de resultaten van BHP Billiton op de agenda. Op Wall Street is het een relatief rustig dagje, met de cijfers van Hewlett-Packard als blikvanger en die van Toll Brothers als goede tweede.

Daarnaast is natuurlijk ook in China het resultatenseizoen in volle gang, heel wat Chinese bedrijven komen rapporteren.

Ontgoochelende resultaten voor Molycorp

De Amerikaanse REE producent Molycorp moest volgens Royal Bank of Scotland ontgoochelende resultaten opbiechten over het tweede kwartaal.

De omzet van 104,6 miljoen dollar (+ 5 procent op jaarbasis) lag nog min of meer in lijn met de verwachtingen maar op een verlies van 67,6 miljoen dollar of 71 dollarcent per aandeel had niemand gerekend.

Vooraf lag de consensusprognose op een winst van 3 dollarcent per aandeel. Met name de lagere REE prijzen drukten het resultaat. De gemiddelde prijs per kilogram Rare Earth Oxide of REO equivalent daalde naar 52 dollar tegenover nog 95 dollar in het eerste kwartaal en 97 dollar vorig jaar.

De 'downstream' activiteiten of het verwerken van REE tot half-afgewerkte of eindproducten met een hogere toegevoegde waarde kunnen voorlopig het effect van de lagere prijzen niet milderen.

Tot overmaat van ramp liet CEO Mark Smith weten dat Molycorp opnieuw vers kapitaal zal moeten ophalen.

De uitbreiding van de Mountain Pass mijn en enkele andere projecten vereisen handenvol geld. De operationele kasstroom is door de lagere REE prijzen nu onvoldoende hoog om de geplande kapitaaluitgaven te financieren.

Eerder dit jaar werd al 650 miljoen dollar opgehaald bij de overname van Neo Materials Corp. (kostprijs 1,3 miljard dollar), dat intussen werd omgedoopt naar Molycorp Canada. Het aandeel Molycorp daalde na de kwartaalresultaten naar het laagste niveau ooit.

Daarnaast mogen we ook nog uitkijken naar de cijfers van Heijmans, Vestas Wind Systems, TKH Group en Vienna Insurance Group. In de mijnbouwsector staan de resultaten van BHP Billiton op de agenda. Op Wall Street is het een relatief rustig dagje, met de cijfers van Hewlett-Packard als blikvanger en die van Toll Brothers als goede tweede. Daarnaast is natuurlijk ook in China het resultatenseizoen in volle gang, heel wat Chinese bedrijven komen rapporteren.Ontgoochelende resultaten voor Molycorp De Amerikaanse REE producent Molycorp moest volgens Royal Bank of Scotland ontgoochelende resultaten opbiechten over het tweede kwartaal. De omzet van 104,6 miljoen dollar (+ 5 procent op jaarbasis) lag nog min of meer in lijn met de verwachtingen maar op een verlies van 67,6 miljoen dollar of 71 dollarcent per aandeel had niemand gerekend. Vooraf lag de consensusprognose op een winst van 3 dollarcent per aandeel. Met name de lagere REE prijzen drukten het resultaat. De gemiddelde prijs per kilogram Rare Earth Oxide of REO equivalent daalde naar 52 dollar tegenover nog 95 dollar in het eerste kwartaal en 97 dollar vorig jaar. De 'downstream' activiteiten of het verwerken van REE tot half-afgewerkte of eindproducten met een hogere toegevoegde waarde kunnen voorlopig het effect van de lagere prijzen niet milderen. Tot overmaat van ramp liet CEO Mark Smith weten dat Molycorp opnieuw vers kapitaal zal moeten ophalen. De uitbreiding van de Mountain Pass mijn en enkele andere projecten vereisen handenvol geld. De operationele kasstroom is door de lagere REE prijzen nu onvoldoende hoog om de geplande kapitaaluitgaven te financieren. Eerder dit jaar werd al 650 miljoen dollar opgehaald bij de overname van Neo Materials Corp. (kostprijs 1,3 miljard dollar), dat intussen werd omgedoopt naar Molycorp Canada. Het aandeel Molycorp daalde na de kwartaalresultaten naar het laagste niveau ooit.