Bank of Korea goveurneur Kim Choong-soo was echter niet tevreden met de slotverklaring van G-20. Hoe men het ook draait of keert, volgens Choong-so ondervindt zijn land hoe dan ook nadeel van de zwakkere yen.

Hij drong aan op het aanleggen van een financieel vangnet, waardoor kleinere landen van de verplichting worden ontslagen om valutareserves aan te houden.

Bij Reserve Bank of India is gouverneur Duvvuri Subbarao min of meer dezelfde mening toegedaan. Subbarao maakt zich zorgen over de bewegingen op de valutamarkten en de gevolgen daarvan op de kapitaalstromen.

Het valt echter te vrezen dat Japan zich door dit soort verklaringen niet van de wijs zal laten brengen, de meeste analisten verwachten een verdere verzwakking van de koers van de yen.

Bank of Korea goveurneur Kim Choong-soo was echter niet tevreden met de slotverklaring van G-20. Hoe men het ook draait of keert, volgens Choong-so ondervindt zijn land hoe dan ook nadeel van de zwakkere yen. Hij drong aan op het aanleggen van een financieel vangnet, waardoor kleinere landen van de verplichting worden ontslagen om valutareserves aan te houden. Bij Reserve Bank of India is gouverneur Duvvuri Subbarao min of meer dezelfde mening toegedaan. Subbarao maakt zich zorgen over de bewegingen op de valutamarkten en de gevolgen daarvan op de kapitaalstromen. Het valt echter te vrezen dat Japan zich door dit soort verklaringen niet van de wijs zal laten brengen, de meeste analisten verwachten een verdere verzwakking van de koers van de yen.