Meredith Whitney, een bekende bankenanaliste en oprichtster van de Meredith Whitney Advisory Group, is echter van mening dat het niet gemakkelijk zal zijn om zwalpende staten te redden.

De situatie is echter urgent, want de markt voor lokale obligaties (municipal bond market) is maar liefst 2800 miljard dollar groot. Het betreft obligaties die worden uitgegeven door staten, maar door steden en regio's.

Politiek ligt een reddingsplan voor Amerikaanse staten moeilijk, hoewel er grote druk op Washington zal worden uitgeoefend om dit toch te doen.

Veel staten en steden lopen gebukt onder een onhoudbare schuldenlast, maar vooralsnog is het onduidelijk hoe dit probleem opgelost kan raken.

Meredith Whitney, een bekende bankenanaliste en oprichtster van de Meredith Whitney Advisory Group, is echter van mening dat het niet gemakkelijk zal zijn om zwalpende staten te redden. De situatie is echter urgent, want de markt voor lokale obligaties (municipal bond market) is maar liefst 2800 miljard dollar groot. Het betreft obligaties die worden uitgegeven door staten, maar door steden en regio's. Politiek ligt een reddingsplan voor Amerikaanse staten moeilijk, hoewel er grote druk op Washington zal worden uitgeoefend om dit toch te doen. Veel staten en steden lopen gebukt onder een onhoudbare schuldenlast, maar vooralsnog is het onduidelijk hoe dit probleem opgelost kan raken.