Zoals bekend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de berekende inflatie in de meeste opkomende landen veel hoger dan in de westerse landen.

De renteverhoging van de Chinese centrale bank, de PBOC, is met name bedoeld om de groei in de kredietverlening en de geldhoeveelheid af te remmen.

Omdat de hogere grondstof- en voedselprijzen vooral een gevolg zijn van de hogere vraag wereldwijd, onrust in het Midden-Oosten en mislukte oogsten is deze inflatie minder goed te bestrijden met een hogere rente.

Zoals bekend is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de berekende inflatie in de meeste opkomende landen veel hoger dan in de westerse landen. De renteverhoging van de Chinese centrale bank, de PBOC, is met name bedoeld om de groei in de kredietverlening en de geldhoeveelheid af te remmen. Omdat de hogere grondstof- en voedselprijzen vooral een gevolg zijn van de hogere vraag wereldwijd, onrust in het Midden-Oosten en mislukte oogsten is deze inflatie minder goed te bestrijden met een hogere rente.