Hoewel de Vlaamse centrumsteden in het verleden traditioneel de vastgoedmarkt domineerden, bleek vorig jaar dat Waalse steden aan belang wonnen, waardoor amper nog een verschil te merken was in investeringsvoorkeur tussen de Belgische steden.

Deze inhaalbeweging zal in 2014 verder bevestigd worden. Ook hier speelt de keuze voor duurzaamheid een prominente rol. In

het verleden opteerden investeerders ervoor hun activiteiten te centraliseren in grootsteden.

Vandaag zetten duurzaamheidsoverwegingen hen echter aan tot een delokalisatie, waardoor regionale kantoren opnieuw aan belang winnen.

Ook op de kantorenmarkt is deze trend zichtbaar. In Brussel valt er opnieuw een daling - deze keer met 5% - van de investeringsvoorkeur in kantoren te noteren.

Desondanks blijft Brussel traditioneel wel de kantorenmarkt domineren (30%). Maar de regionale kantorenmarkt in Gent, Antwerpen en Bergen geniet blijvende aandacht van de investeerders.

Voor investeringen in de retailmarkt laten investeerders in eerste instantie hun oog vallen op de Waalse steden Namen (15%) en Bergen (10%).

Verder wordt de aandacht van de investeerders vrijwel gelijkmatig verdeeld tussen Antwerpen, Gent, Luik en Leuven. De verschillen in locaties in de retailmarkt zijn in vergelijking met de voorbije jaren grotendeels uitgevlakt.

Tot slot, blijkt Brussel bij vele investeerders (35%) aantrekkelijk te zijn voor investeringen in residentieel vastgoed, maar wordt op de hielen gezeten door Luik (20%), Gent (20%) en Antwerpen (15%).

Hoewel de Vlaamse centrumsteden in het verleden traditioneel de vastgoedmarkt domineerden, bleek vorig jaar dat Waalse steden aan belang wonnen, waardoor amper nog een verschil te merken was in investeringsvoorkeur tussen de Belgische steden. Deze inhaalbeweging zal in 2014 verder bevestigd worden. Ook hier speelt de keuze voor duurzaamheid een prominente rol. In het verleden opteerden investeerders ervoor hun activiteiten te centraliseren in grootsteden. Vandaag zetten duurzaamheidsoverwegingen hen echter aan tot een delokalisatie, waardoor regionale kantoren opnieuw aan belang winnen. Ook op de kantorenmarkt is deze trend zichtbaar. In Brussel valt er opnieuw een daling - deze keer met 5% - van de investeringsvoorkeur in kantoren te noteren. Desondanks blijft Brussel traditioneel wel de kantorenmarkt domineren (30%). Maar de regionale kantorenmarkt in Gent, Antwerpen en Bergen geniet blijvende aandacht van de investeerders. Voor investeringen in de retailmarkt laten investeerders in eerste instantie hun oog vallen op de Waalse steden Namen (15%) en Bergen (10%). Verder wordt de aandacht van de investeerders vrijwel gelijkmatig verdeeld tussen Antwerpen, Gent, Luik en Leuven. De verschillen in locaties in de retailmarkt zijn in vergelijking met de voorbije jaren grotendeels uitgevlakt. Tot slot, blijkt Brussel bij vele investeerders (35%) aantrekkelijk te zijn voor investeringen in residentieel vastgoed, maar wordt op de hielen gezeten door Luik (20%), Gent (20%) en Antwerpen (15%).