De vraag is wat Europa dan wel nog kan doen om de economie te stimuleren. Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo Institute for Economic Research, vreest dat dit bijzonder weinig zal zijn. Een verschil in concurrentiekracht dreigt Europa namelijk economisch te verscheuren.

Het probleem van Europa is namelijk niet dat de Europese economie als geheel in de problemen zit, maar wel dat sommige landen veel slechter presteren dan anderen.

Dat betekent dat zwakke landen anders aangepakt moeten worden dan sterke landen, wat als gevolg van de eenheidsmunt helaas niet mogelijk is.

De vraag is wat Europa dan wel nog kan doen om de economie te stimuleren. Hans-Werner Sinn, voorzitter van het Ifo Institute for Economic Research, vreest dat dit bijzonder weinig zal zijn. Een verschil in concurrentiekracht dreigt Europa namelijk economisch te verscheuren. Het probleem van Europa is namelijk niet dat de Europese economie als geheel in de problemen zit, maar wel dat sommige landen veel slechter presteren dan anderen. Dat betekent dat zwakke landen anders aangepakt moeten worden dan sterke landen, wat als gevolg van de eenheidsmunt helaas niet mogelijk is.