Verruiming van de monetaire politiek dreigt echter in de komende maanden een vicieuze cirkel te worden, zo meent Maiko Noguchi, econoom bij Daiwa Institute of Research in Tokio.

De Amerikaanse centrale bank zal nu weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan op haar beurt op de meeting van 2 en 3 november een nieuwe verruiming van de monetaire politiek aan te kondigen.

Op de duur dreigt een soort opbod te ontstaan, waarna het weer de beurt is aan de Bank of Japan of aan de centrale banken van andere landen. Het valt volgens Noguchi nog af te wachten of een verruiming van de monetaire politiek zo nog iets uithaalt.

Verruiming van de monetaire politiek dreigt echter in de komende maanden een vicieuze cirkel te worden, zo meent Maiko Noguchi, econoom bij Daiwa Institute of Research in Tokio. De Amerikaanse centrale bank zal nu weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan op haar beurt op de meeting van 2 en 3 november een nieuwe verruiming van de monetaire politiek aan te kondigen. Op de duur dreigt een soort opbod te ontstaan, waarna het weer de beurt is aan de Bank of Japan of aan de centrale banken van andere landen. Het valt volgens Noguchi nog af te wachten of een verruiming van de monetaire politiek zo nog iets uithaalt.