De verruiming van de monetaire politiek zoals die in de Verenigde Staten werd aangekondigd, is een noodzakelijk kwaad. Roubini is van mening dat de huidige problemen in de eurozone een gevolg zijn van de politiek van de ECB om geen prioriteit te geven aan een verlaging van de rente.

De kritiek van de ECB op de Amerikaanse centrale bank is volgens Dr. Doom dan ook volledig misplaatst. De Europeanen moesten allang meer liquiditeit in het financieel systeem gepompt hebben door meer obligaties terug te kopen.

De ECB heeft volgens Roubini te weinig moeite gedaan om de spreads op de obligatiemarkt terug te dringen en betaalt daar nu een prijs voor.

Zonder QE2 zouden de Verenigde Staten in een double-dip recessie zijn weggezakt, met onvermijdelijk deflatie als gevolg.

De verruiming van de monetaire politiek zoals die in de Verenigde Staten werd aangekondigd, is een noodzakelijk kwaad. Roubini is van mening dat de huidige problemen in de eurozone een gevolg zijn van de politiek van de ECB om geen prioriteit te geven aan een verlaging van de rente. De kritiek van de ECB op de Amerikaanse centrale bank is volgens Dr. Doom dan ook volledig misplaatst. De Europeanen moesten allang meer liquiditeit in het financieel systeem gepompt hebben door meer obligaties terug te kopen. De ECB heeft volgens Roubini te weinig moeite gedaan om de spreads op de obligatiemarkt terug te dringen en betaalt daar nu een prijs voor. Zonder QE2 zouden de Verenigde Staten in een double-dip recessie zijn weggezakt, met onvermijdelijk deflatie als gevolg.