De waarschuwing is afkomstig van Norman Chan, de voorzitter van de centrale bank in Hong Kong. Die ziet een duidelijk risico dat een deel van het geld dat de FED in de economie gaat pompen richting Azië zal vloeien.

Daardoor nemen de risico's op een vastgoedzeepbel in Hong Kong toe. Chan kondigde al beperkende maatregelen aan nadat de vastgoedprijzen sinds de start van 2009 met ongeveer 50% zijn gestegen.

Dat is het hoogste niveau sinds 2007, zo blijkt uit de index die door Centaline Property Agency Ltd wordt opgesteld. De centrale bank vreest dat de prijsstijgingen in de vastgoedsector nog in een stroomversnelling gaan raken.

De waarschuwing is afkomstig van Norman Chan, de voorzitter van de centrale bank in Hong Kong. Die ziet een duidelijk risico dat een deel van het geld dat de FED in de economie gaat pompen richting Azië zal vloeien. Daardoor nemen de risico's op een vastgoedzeepbel in Hong Kong toe. Chan kondigde al beperkende maatregelen aan nadat de vastgoedprijzen sinds de start van 2009 met ongeveer 50% zijn gestegen. Dat is het hoogste niveau sinds 2007, zo blijkt uit de index die door Centaline Property Agency Ltd wordt opgesteld. De centrale bank vreest dat de prijsstijgingen in de vastgoedsector nog in een stroomversnelling gaan raken.