In de tweede jaarhelft zal de groei volgens Dexia normaal gezien verzwakken, als gevolg van de vertraging van de westerse economieën.

Bovendien zet de aanhoudende stijging van de inflatie een rem op de koopkracht van de gezinnen en dus ook op de consumptie. Er zijn geen tekenen van een afkoeling van de inflatie, want in juli is ze opnieuw gestegen tot 6,5%.

Dat beperkt de manoeuvreerruimte van de Chinese overheden. Die zouden kunnen aarzelen om de economie een bijkomend zetje in de rug te geven als de export zou dalen als gevolg van de crisis waaronder de westerse wereld gebukt gaat.

In de tweede jaarhelft zal de groei volgens Dexia normaal gezien verzwakken, als gevolg van de vertraging van de westerse economieën. Bovendien zet de aanhoudende stijging van de inflatie een rem op de koopkracht van de gezinnen en dus ook op de consumptie. Er zijn geen tekenen van een afkoeling van de inflatie, want in juli is ze opnieuw gestegen tot 6,5%. Dat beperkt de manoeuvreerruimte van de Chinese overheden. Die zouden kunnen aarzelen om de economie een bijkomend zetje in de rug te geven als de export zou dalen als gevolg van de crisis waaronder de westerse wereld gebukt gaat.