Herinner U dat nagenoeg elke analist/economist ervan uitging dat het maandelijks inkoopprogramma van obligaties (ten belope van 85 miljard dollar) zou teruggeschroefd worden nu de Amerikaanse economie duidelijke tekenen van herstel vertoond.

Het was dan ook een grote verrassing toen de Fed woensdagavond meldde dat het aankoopprogramma niet ingekrompen wordt.

Prompt schoten de Amerikaanse indices de hoogte in (tot nieuwe historische toppen) en ging de Amerikaanse rente op 10 jaar fors naar beneden.

De beursoptimist juicht de beslissing van de Fed toe : immers, de liquiditeitenstroom naar de markten blijft gegarandeerd. De beurspessimist daarentegen krijgt de bevestiging dat het eigenlijk niet zo goed gaat met de Amerikaanse economie.

Anders had men wel aangevangen met een (al bij al) beperkte monetaire verstrakking. U mag volgens Van Herck zelf uitmaken tot welk kamp U behoort. Tot op heden blijven de beursoptimisten alvast aan de winnende hand...

Herinner U dat nagenoeg elke analist/economist ervan uitging dat het maandelijks inkoopprogramma van obligaties (ten belope van 85 miljard dollar) zou teruggeschroefd worden nu de Amerikaanse economie duidelijke tekenen van herstel vertoond. Het was dan ook een grote verrassing toen de Fed woensdagavond meldde dat het aankoopprogramma niet ingekrompen wordt. Prompt schoten de Amerikaanse indices de hoogte in (tot nieuwe historische toppen) en ging de Amerikaanse rente op 10 jaar fors naar beneden. De beursoptimist juicht de beslissing van de Fed toe : immers, de liquiditeitenstroom naar de markten blijft gegarandeerd. De beurspessimist daarentegen krijgt de bevestiging dat het eigenlijk niet zo goed gaat met de Amerikaanse economie. Anders had men wel aangevangen met een (al bij al) beperkte monetaire verstrakking. U mag volgens Van Herck zelf uitmaken tot welk kamp U behoort. Tot op heden blijven de beursoptimisten alvast aan de winnende hand...