De vertrouwensindex is deze maand gestegen tot 109,90, waar eigenlijk op een daling was gerekend. De Euro Stoxx 50 noteert momenteel ruim 1% hoger, de BEL 20 laat een winst van zowat driekwart procent registreren. Daarmee situeert de index zich in de buurt van 2250.

Met winsten van ruim 3% zijn KBC, Nyrstar en Telenet de sterkste stijgers binnen de BEL 20. D'Ieteren moet terrein prijsgeven. Opvallend is dat ook de industrials Umicore en Bekaert vrij goed op dreef zijn.

Wat gaat G-20 meeting opleveren?

Vandaag komen de ministers van Financiën van de G-20 bijeen voor een meeting met het IMF in Washington. Een aantal landen waaronder, Japan, Polen, Zwitserland en Denemarken heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers al toegezegd extra middelen beschikbaar te stellen aan het IMF voor in totaal USD 320 mrd.

Canada, de VS en Australië zijn vooralsnog niet over de brug en voeren de druk op Europa op om meer te doen om de crisis op te lossen. Andere landen, zoals Brazilië, willen nog geen toezeggingen doen omdat ze in ruil meer inspraak willen bij het IMF. Directeur Lagarde van het IMF heeft vantevoren gezegd op USD 400 mrd te mikken.

De vertrouwensindex is deze maand gestegen tot 109,90, waar eigenlijk op een daling was gerekend. De Euro Stoxx 50 noteert momenteel ruim 1% hoger, de BEL 20 laat een winst van zowat driekwart procent registreren. Daarmee situeert de index zich in de buurt van 2250. Met winsten van ruim 3% zijn KBC, Nyrstar en Telenet de sterkste stijgers binnen de BEL 20. D'Ieteren moet terrein prijsgeven. Opvallend is dat ook de industrials Umicore en Bekaert vrij goed op dreef zijn. Wat gaat G-20 meeting opleveren? Vandaag komen de ministers van Financiën van de G-20 bijeen voor een meeting met het IMF in Washington. Een aantal landen waaronder, Japan, Polen, Zwitserland en Denemarken heeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers al toegezegd extra middelen beschikbaar te stellen aan het IMF voor in totaal USD 320 mrd. Canada, de VS en Australië zijn vooralsnog niet over de brug en voeren de druk op Europa op om meer te doen om de crisis op te lossen. Andere landen, zoals Brazilië, willen nog geen toezeggingen doen omdat ze in ruil meer inspraak willen bij het IMF. Directeur Lagarde van het IMF heeft vantevoren gezegd op USD 400 mrd te mikken.