Dit proces heeft verstrekkende gevolgen, gevolgen die veel verder reiken dan we tot dusver kunnen inschatten. De veroudering van de bevolking zal de wereldeconomie grondig doen veranderen en dat vanuit verschillende gezichtspunten. Demografie zal dus een steeds belangrijkere economische factor worden.

De gepensioneerde babyboomers zullen op een andere manier hun geld uitgeven, op een andere manier gaan spenderen en sparen en ga zo maar door. De vraag is uiteraard of de huidige pensioenfondsen zullen volstaan om het consumptiepatroon uit het verleden te handhaven.

Dit proces heeft verstrekkende gevolgen, gevolgen die veel verder reiken dan we tot dusver kunnen inschatten. De veroudering van de bevolking zal de wereldeconomie grondig doen veranderen en dat vanuit verschillende gezichtspunten. Demografie zal dus een steeds belangrijkere economische factor worden. De gepensioneerde babyboomers zullen op een andere manier hun geld uitgeven, op een andere manier gaan spenderen en sparen en ga zo maar door. De vraag is uiteraard of de huidige pensioenfondsen zullen volstaan om het consumptiepatroon uit het verleden te handhaven.