De veroudering van de bevolking bedreigt met ander woorden de toekomst van Harley-Davidson. De grootste uitdaging waar het bedrijf mee wordt geconfronteerd, is het aanspreken van een nieuwe doelgroep. Of Harley-Davidson daar in zal slagen, moet nog afgewacht worden.

Analist Robin Farley van UBS wijst er op dat het bedrijf in 2008 gestopt is de gemiddelde leeftijd van een Harley-Davidson rijder bekend te maken, maar op dat moment bedroeg die 49 jaar. In 1999 was dat nog maar 46,10 jaar. UBS behoudt een neutraal advies voor het aandeel Harley-Davidson.

De veroudering van de bevolking bedreigt met ander woorden de toekomst van Harley-Davidson. De grootste uitdaging waar het bedrijf mee wordt geconfronteerd, is het aanspreken van een nieuwe doelgroep. Of Harley-Davidson daar in zal slagen, moet nog afgewacht worden. Analist Robin Farley van UBS wijst er op dat het bedrijf in 2008 gestopt is de gemiddelde leeftijd van een Harley-Davidson rijder bekend te maken, maar op dat moment bedroeg die 49 jaar. In 1999 was dat nog maar 46,10 jaar. UBS behoudt een neutraal advies voor het aandeel Harley-Davidson.