Sindsdien kenmerkt deze langetermijngrafiek zich door steeds lagere toppen voor het Delhaize aandeel.

Als Van Herck zich op de laatste koersopstoot van eind 2012 richt, stelt hij vast dat er de afgelopen weken vermoeidheidssignalen optraden.

Zo was er een negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator. Daarnaast viel de RSI-indicator nog eens door zijn steunlijn van 2012.

Kortom, het is zeker niet ongebruikelijk om een correctie te verwachten na de zeer mooie koersprestatie van 2012 - 2013.

De correctie lijkt nog niet voltooid waardoor de komende weken nog wel wat koersdruk mag worden verwacht. Verlies ook het tijdsperspectief niet uit het oog : de koers steeg ononderbroken gedurende één jaar.

Een correctie zal zich dan ook niet beperken tot enkele dagen. Op de daggrafiek ziet Van Herck de "gap" tussen 43,45 en 45,01

euro.

Vaak gaat de koers zo'n "gap" sluiten. M.a.w. een verdere koersdaling naar de steunzone van 43 - 43,50 euro is

voor de komende weken een realistische veronderstelling.

Dynamisch profielen kunnen nu al mondjesmaat posities bijkopen. Wie meer zekerheid wenst, wacht tot een opwaartse

uitbraak boven de weerstandszone van 50,38 euro. Van Herck heeft een advies opbouwen.

Sindsdien kenmerkt deze langetermijngrafiek zich door steeds lagere toppen voor het Delhaize aandeel. Als Van Herck zich op de laatste koersopstoot van eind 2012 richt, stelt hij vast dat er de afgelopen weken vermoeidheidssignalen optraden. Zo was er een negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator. Daarnaast viel de RSI-indicator nog eens door zijn steunlijn van 2012. Kortom, het is zeker niet ongebruikelijk om een correctie te verwachten na de zeer mooie koersprestatie van 2012 - 2013. De correctie lijkt nog niet voltooid waardoor de komende weken nog wel wat koersdruk mag worden verwacht. Verlies ook het tijdsperspectief niet uit het oog : de koers steeg ononderbroken gedurende één jaar. Een correctie zal zich dan ook niet beperken tot enkele dagen. Op de daggrafiek ziet Van Herck de "gap" tussen 43,45 en 45,01 euro. Vaak gaat de koers zo'n "gap" sluiten. M.a.w. een verdere koersdaling naar de steunzone van 43 - 43,50 euro is voor de komende weken een realistische veronderstelling. Dynamisch profielen kunnen nu al mondjesmaat posities bijkopen. Wie meer zekerheid wenst, wacht tot een opwaartse uitbraak boven de weerstandszone van 50,38 euro. Van Herck heeft een advies opbouwen.