David Nelson, chief strategist bij Belpointe Advisors, gelooft echter niet in herstel van de goudprijs. Hij ziet weinig redenen om nu goud te kopen. Goud floreert traditioneel in een inflatoire omgeving en daar is momenteel allesbehalve sprake van. Integendeel zelfs, we moeten eerder van een deflatiedreiging spreken.

Bovendien heeft goud de neiging om in langetermijncyli te bewegen. De vorige correctie bij het goud duurde 20 jaar en ook ditmaal zouden de negatieve krachten wel eens gedurende langere tijd de bovenhand kunnen halen. Het is volgens Nelson dan ook nog te vroeg om al goud te kopen.

David Nelson, chief strategist bij Belpointe Advisors, gelooft echter niet in herstel van de goudprijs. Hij ziet weinig redenen om nu goud te kopen. Goud floreert traditioneel in een inflatoire omgeving en daar is momenteel allesbehalve sprake van. Integendeel zelfs, we moeten eerder van een deflatiedreiging spreken. Bovendien heeft goud de neiging om in langetermijncyli te bewegen. De vorige correctie bij het goud duurde 20 jaar en ook ditmaal zouden de negatieve krachten wel eens gedurende langere tijd de bovenhand kunnen halen. Het is volgens Nelson dan ook nog te vroeg om al goud te kopen.