De indicator van het Belgisch consumentenvertrouwen is in mei gestegen met 3 punten tot -6 punten, waardoor de achteruitgang van de twee voorgaande maanden grotendeels ongedaan werd gemaakt.

De Belgische consument toonde zich, op macro-economisch gebied, vooral minder bezorgd aangaande de toekomstige werkloosheidsontwikkelingen.

De vooruitzichten betreffende de algemene economische situatie verbeterden volgens Belfius Bank in geringe mate. Voorts schatten de gezinnen ook hun financiële situatie en hun spaarmogelijkheden voor de volgende twaalf maanden ietwat rooskleuriger in.

De indicator van het Belgisch consumentenvertrouwen is in mei gestegen met 3 punten tot -6 punten, waardoor de achteruitgang van de twee voorgaande maanden grotendeels ongedaan werd gemaakt. De Belgische consument toonde zich, op macro-economisch gebied, vooral minder bezorgd aangaande de toekomstige werkloosheidsontwikkelingen. De vooruitzichten betreffende de algemene economische situatie verbeterden volgens Belfius Bank in geringe mate. Voorts schatten de gezinnen ook hun financiële situatie en hun spaarmogelijkheden voor de volgende twaalf maanden ietwat rooskleuriger in.