Toch is er ook minder goed nieuws. In dat bedrag van 90 miljard dollar is geen rekening gehouden met Fannie Mae and Freddie Mac. De twee verstrekkers van woonkredieten gaan de verliezen blijven opstapelen.

Kenneth Posner, auteur van Stalking the Black Swan, stelt dat de twee verstrekkers van woonkredieten nog voor heel wat problemen kunnen zorgen. Fannie Mae and Freddie Mac hebben nog voor enorme bedragen giftige kredieten in hun portefeuille. De verliezen van beide samen kan naar 2020 toe oplopen tot 370 miljard dollar.

Daarnaast garanderen Fannie Mae and Freddie Mac nog voor 5000 miljard dollar in mortgage-backed securities, plus nog eens 2000 tot 3000 miljard dollar aan schulden.

De verplichtingen van Fannie Mae and Freddie Mac blijven op de balans van de Amerikaanse overheid staan tot is uitgemaakt hoe de twee gereorganiseerd kunnen worden.

Posner, de vroegere topman van de financial services research groep van Morgan Stanley, is van mening dat de mortgage garanties van Fannie Mae and Freddie Mac aan een consortium van banken moet worden besteed. De activiteiten van het duo afbouwen, heeft weinig zin. De vastgoedmarkt zou er zware schade onder lijden.

Toch is er ook minder goed nieuws. In dat bedrag van 90 miljard dollar is geen rekening gehouden met Fannie Mae and Freddie Mac. De twee verstrekkers van woonkredieten gaan de verliezen blijven opstapelen. Kenneth Posner, auteur van Stalking the Black Swan, stelt dat de twee verstrekkers van woonkredieten nog voor heel wat problemen kunnen zorgen. Fannie Mae and Freddie Mac hebben nog voor enorme bedragen giftige kredieten in hun portefeuille. De verliezen van beide samen kan naar 2020 toe oplopen tot 370 miljard dollar. Daarnaast garanderen Fannie Mae and Freddie Mac nog voor 5000 miljard dollar in mortgage-backed securities, plus nog eens 2000 tot 3000 miljard dollar aan schulden. De verplichtingen van Fannie Mae and Freddie Mac blijven op de balans van de Amerikaanse overheid staan tot is uitgemaakt hoe de twee gereorganiseerd kunnen worden. Posner, de vroegere topman van de financial services research groep van Morgan Stanley, is van mening dat de mortgage garanties van Fannie Mae and Freddie Mac aan een consortium van banken moet worden besteed. De activiteiten van het duo afbouwen, heeft weinig zin. De vastgoedmarkt zou er zware schade onder lijden.