Het is volgens de Zwitserse bank nog te vroeg om al te stellen dat de opleving van de economie aan het stilvallen is. Vanaf half april lijkt het herstel echter aan kracht in te boeten.

Dat geldt met name voor sectoren zoals die van de elektronica en de groothandel. Ook de terugval in het elektriciteitsverbruik moet als een negatief signaal geïnterpreteerd worden.

Merrill Lynch is minder pessimistisch over de Chinese economie, de analisten van deze bank zien het herstel zich ook in de komende maanden verder zetten.

Het is volgens de Zwitserse bank nog te vroeg om al te stellen dat de opleving van de economie aan het stilvallen is. Vanaf half april lijkt het herstel echter aan kracht in te boeten. Dat geldt met name voor sectoren zoals die van de elektronica en de groothandel. Ook de terugval in het elektriciteitsverbruik moet als een negatief signaal geïnterpreteerd worden. Merrill Lynch is minder pessimistisch over de Chinese economie, de analisten van deze bank zien het herstel zich ook in de komende maanden verder zetten.