De wereldwijde recessie trof op de eerste plaats de consumenten- en de verlichtingsmarkt. Ditmaal werd echter ook de divisie Healthcare getroffen door de economische terugval, vooral als gevolg van een zeer zwakke Amerikaanse hospitaalmarkt.

Gerard Kleisterlee, president en CEO van Royal Philips Electronics, kon alleen maar opmerken dat de marktomstandigheden tijdens het eerste kwartaal verder verslechterden.

Het bedrijf reageert daarop door verder de kosten te drukken. In het tweede kwartaal wordt geen wezenlijke verbetering verwacht.

De wereldwijde recessie trof op de eerste plaats de consumenten- en de verlichtingsmarkt. Ditmaal werd echter ook de divisie Healthcare getroffen door de economische terugval, vooral als gevolg van een zeer zwakke Amerikaanse hospitaalmarkt. Gerard Kleisterlee, president en CEO van Royal Philips Electronics, kon alleen maar opmerken dat de marktomstandigheden tijdens het eerste kwartaal verder verslechterden. Het bedrijf reageert daarop door verder de kosten te drukken. In het tweede kwartaal wordt geen wezenlijke verbetering verwacht.