Onder invloed van Japan kan de Amerikaanse rente verder dalen, los van het feit of de FED nu al dan niet begint te taperen. Maar op langere termijn kan Abenomics er toe leiden dat oververhitting van de Japanse arbeidsmarkt - in combinatie met een controversiële consumptiebelasting - de inflatie opnieuw vrij spel zal geven.

Die inflatoire opstoot is weliswaar één van de doelstellingen van de Japanse centrale bank maar de stijging zou veel sneller dan verwacht verlopen met als gevolg dat de inflatie ongewenste vormen zou aannemen. Daarmee zou de Japanse centrale bank met een nieuw probleem opgezadeld zitten.

Onder invloed van Japan kan de Amerikaanse rente verder dalen, los van het feit of de FED nu al dan niet begint te taperen. Maar op langere termijn kan Abenomics er toe leiden dat oververhitting van de Japanse arbeidsmarkt - in combinatie met een controversiële consumptiebelasting - de inflatie opnieuw vrij spel zal geven. Die inflatoire opstoot is weliswaar één van de doelstellingen van de Japanse centrale bank maar de stijging zou veel sneller dan verwacht verlopen met als gevolg dat de inflatie ongewenste vormen zou aannemen. Daarmee zou de Japanse centrale bank met een nieuw probleem opgezadeld zitten.