De Philadelphia Gold and Silver verloor meer dan de helft van zijn waarde, in het geval van de NYSE Arca Gold Bugs index loopt het verlies zelfs op tot bijna 60%. Barrick Gold Corporation, de grootste goudmijn in de wereld, zag de beurskoers met 56% dalen.

De verliezen voor de beleggingsfondsen die beleggen in goudmijnen liepen eveneens hoog op, de Market Vectors Gold Miners ETF verloor 55%. Daarmee bevindt laatstgenoemde zich nu op het laagste niveau in vijf jaar. Zonder uitbodeming van de goudprijs lijkt de kans klein dat de goudmijnaandelen van zich zullen kunnen afbijten.

De Philadelphia Gold and Silver verloor meer dan de helft van zijn waarde, in het geval van de NYSE Arca Gold Bugs index loopt het verlies zelfs op tot bijna 60%. Barrick Gold Corporation, de grootste goudmijn in de wereld, zag de beurskoers met 56% dalen. De verliezen voor de beleggingsfondsen die beleggen in goudmijnen liepen eveneens hoog op, de Market Vectors Gold Miners ETF verloor 55%. Daarmee bevindt laatstgenoemde zich nu op het laagste niveau in vijf jaar. Zonder uitbodeming van de goudprijs lijkt de kans klein dat de goudmijnaandelen van zich zullen kunnen afbijten.