Het gesprek had als uitgangspunt de terugkeer naar vaste wisselkoersen als gevolg van de spanningen op de valutamarkten.

Aan Woolfolk werd op de man afgevraagd hoe groot het gevaar is dat we in de komende jaren met zeer hoge inflatie geconfronteerd zullen worden.

Het antwoord liet aan duidelijkheid niets te wensen over: het inflatiegevaar is zeer zeker aanwezig en mag niet worden onderschat.

De centrale banken hebben wereldwijd geld in het financieel systeem gepompt op een dergelijke schaal dat inflatie vrijwel onvermijdelijk is.

Het verlies aan geloofwaardigheid van de centrale banken kan de inflatiedreiging versterken, waarna het allemaal heel snel zou kunnen gaan.

Het gesprek had als uitgangspunt de terugkeer naar vaste wisselkoersen als gevolg van de spanningen op de valutamarkten. Aan Woolfolk werd op de man afgevraagd hoe groot het gevaar is dat we in de komende jaren met zeer hoge inflatie geconfronteerd zullen worden. Het antwoord liet aan duidelijkheid niets te wensen over: het inflatiegevaar is zeer zeker aanwezig en mag niet worden onderschat. De centrale banken hebben wereldwijd geld in het financieel systeem gepompt op een dergelijke schaal dat inflatie vrijwel onvermijdelijk is. Het verlies aan geloofwaardigheid van de centrale banken kan de inflatiedreiging versterken, waarna het allemaal heel snel zou kunnen gaan.