Voor de werklozen in kwestie kan een verlenging van levensbelang zijn. Er zou bovendien een injectie van 33 miljard dollar in de Amerikaanse economie tijdens de komende vijf maanden gebeuren.

De economen zijn echter van mening dat de verlenging van de werkloosheidsuitkeringen slechts een beperkt en een tijdelijk effect op de Amerikaanse economie hebben.

David Wyss, hoofdeconoom bij Standard & Poor's, berekende elke dollar aan werkloosheidssteun 1,61 dollar aan economische activiteit genereert. Dat komt echter nog maar neer op 54 miljard dollar, of minder dan 1% van de totale Amerikaanse economie.

Voor de werklozen in kwestie kan een verlenging van levensbelang zijn. Er zou bovendien een injectie van 33 miljard dollar in de Amerikaanse economie tijdens de komende vijf maanden gebeuren. De economen zijn echter van mening dat de verlenging van de werkloosheidsuitkeringen slechts een beperkt en een tijdelijk effect op de Amerikaanse economie hebben. David Wyss, hoofdeconoom bij Standard & Poor's, berekende elke dollar aan werkloosheidssteun 1,61 dollar aan economische activiteit genereert. Dat komt echter nog maar neer op 54 miljard dollar, of minder dan 1% van de totale Amerikaanse economie.