Na de verkiezingen moet bovendien een heet hangijzer behandeld worden: worden de belastingverlagingen die door de regering Bush werden doorgevoerd al dan niet verlengd?

Eigenlijk staan de Verenigde Staten voor een dilemma. Een niet-verlenging zal de economische groei gaan vertragen, waarbij het effect wordt ingeschat op een groeivertraging met 1%.

Een verlenging van de belastingverlagingen kunnen de VS-schatkist anderzijds miljarden dollars gaan kosten. Het Office of Management and Budget houdt rekening met een bedrag van 3200 miljard dollars over de komende jaren. In geval van een algemene verlenging kan de rekening zelfs oplopen tot 4000 miljard dollar.

Na de verkiezingen moet bovendien een heet hangijzer behandeld worden: worden de belastingverlagingen die door de regering Bush werden doorgevoerd al dan niet verlengd? Eigenlijk staan de Verenigde Staten voor een dilemma. Een niet-verlenging zal de economische groei gaan vertragen, waarbij het effect wordt ingeschat op een groeivertraging met 1%. Een verlenging van de belastingverlagingen kunnen de VS-schatkist anderzijds miljarden dollars gaan kosten. Het Office of Management and Budget houdt rekening met een bedrag van 3200 miljard dollars over de komende jaren. In geval van een algemene verlenging kan de rekening zelfs oplopen tot 4000 miljard dollar.